Neem contact op!

De wet bescherming persoonsgegevens

Privacy neemt een steeds belangrijke rol binnen de samenleving in. De Wet Bescherming Persoonsgegevens ziet hierop toe. Burgers hebben recht op privacy en inzage van hun gegevens. Verzamelt en verwerkt u persoonlijke gegevens van klanten? Of van medewerkers? Dan is het belangrijk dat u zich aan de wetgeving houdt. De toezichthouder let erop dat u geen inbreuk op het privacyrecht pleegt. 24Legal geeft juridisch advies op het gebied van verwerking van persoonsgegevens. Ook kunt u hier terecht voor al uw vragen. Zo voorkomt u overtreding van de wetgeving.

De wet bescherming persoonsgegevens voor u

De wet die persoonsgegevens van burgers moet beschermen is er ook voor u. Want ook met uw eigen gegevens moeten andere bedrijven of instanties zorgvuldig omgaan. Het is daarom des te belangrijker dat u als onderneming het goede voorbeeld geeft. Zo hebben uw klanten of cliënten inzicht in hun gegevens wanneer ze hierom vragen. Persoonsgegevens bescherming houdt meer in dan alleen het op de juiste manier van verwerken. Ook moeten alle gegevens veilig worden opgeslagen. Een datalek moet direct gemeld worden. Met hulp van juridisch advies weet u precies hoe u dit aanpakt.

De wet bescherming persoonsgegevens naleven

Wanneer u zich niet houdt aan de wet bescherming persoonsgegevens dan kan de toezichthouder u een hoge dwangsom en sancties opleggen. Burgers kunnen een schadevergoeding eisen. U dient daarom zorgvuldig met de privacy persoonsgegevens om te gaan. Dit doet u door altijd vooraf toestemming te vragen voor de verwerking van deze gegevens. Het doorgeven van persoonsgegevens mag alleen onder bepaalde voorwaarden. Win vooraf informatie hierover in. 24Legal heeft een juridische helpdesk die er is voor al uw vragen op het gebied van persoonsgegevens.

Benieuwd hoe de bedrijfsjuristen van 24Legal u kunnen helpen? Neem gemakkelijk contact met ons op via onderstaande knop of bekijk alle contactmogelijkheden via onderstaande rode knop.

Neem contact met ons op

Neem contact op!
close slider

    Open WhatsApp
    Neem contact met ons op via WhatsApp.