Neem contact op!

Bescherming van persoonsgegevens

Bedrijven en organisaties verzamelen veel persoonsgegevens. Dit kan niet zomaar, want het verzamelen hiervan valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Iedere burger in Nederland en Europa heeft recht op privacy. U als bedrijf moet daarom zorgvuldig omgaan met de verkregen gegevens. Zo mag u nooit meer gegevens verzamelen dan noodzakelijk is. En mag u deze ook niet te lang bewaren. Wilt u weten hoe u deze gegevens het beste verzamelt en bewaart, neem dan contact op met 24Legal. Uw adviseur bij alle juridische zaken binnen uw onderneming of organisatie.

Bescherming van persoonsgegevens in alle branches

Voor alle branches gelden dezelfde regels met betrekking tot de persoonsgegevens. Verzamelt u medische gegevens of informatie betreffende ras of geloofsovertuiging dan gelden nog strengere regels. De wet bescherming persoonsgegevens kent toezichthouders die erop toezien dat de bescherming van persoonsgegevens ook volgens de regels wordt nageleefd. Ook kan er binnen een (branche)organisatie een interne toezichthouder worden aangesteld. Hoe u omgaat met het toezicht hierop bespreekt u met uw sparringspartner Legal24.

Bescherming persoonsgegevens en juridisch advies

Heeft u een vraag over de bescherming persoonsgegevens dan zal Legal24 eerst een quickscan verrichten. Zo is direct duidelijk hoe groot of hoe klein de problematiek achter de vraag is. Wilt u bijvoorbeeld een klantenkaart aanbieden dan krijgt u al te maken met de privacy persoonsgegevens. U kunt een helpdeskabonnement afsluiten, waarmee u altijd toegang heeft tot het stellen van vragen en het krijgen van advies. Zorg dat u zorgvuldig met de opslag en beveiliging van persoonsgegevens omgaat. Zo voorkomt u sancties en boetes die hoog op kunnen lopen. U kunt ook voor los advies bij 24Legal terecht. De externe bedrijfsjurist voor iedereen.

Kom in contact met 24Legal

Benieuwd hoe de bedrijfsjuristen van 24Legal u kunnen helpen? Neem gemakkelijk contact met ons op via onderstaande knop of bekijk alle contactmogelijkheden via onderstaande rode knop.

Neem contact met ons op

Neem contact op!
close slider

    Open WhatsApp
    Neem contact met ons op via WhatsApp.