Neem contact op!

Juridisch advies ontslag

Moet u personeel ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen, dan loopt het ontslag via het UWV. Wanneer uw werknemer disfunctioneert of u heeft een arbeidsconflict dan moet u naar de kantonrechter stappen. Bij ontslag kan er sprake zijn van een transitievergoeding of een ontslagvergoeding. Deze betaalt u aan de werknemer uit. Om de juiste hoogte hiervan te bepalen wint u eerst juridisch advies ontslag in. Zo kan er bekeken worden via welke weg er ontslag moet worden aangevraagd. Dit is ook van belang voor de hoogte van de vergoeding die u moet betalen.

Juridisch advies ontslag op staande voet

Wanneer de werknemer uw vertrouwen op een ernstige manier heeft geschaad dan is het vaak niet meer mogelijk het arbeidscontract voort te zetten. Er kan ontslag op staande voet plaatsvinden. Hierbij moet u wel zeker zijn van uw zaak. Want voor de werknemer heeft dit grote gevolgen zoals het vervallen van het recht op een WW-uitkering. Daarom vraagt u eerst juridisch advies online aan. Bellen kan natuurlijk ook. 24Legal is uw persoonlijke bedrijfsjurist. Altijd bereikbaar voor alle juridische vraagstukken.

Juridisch advies ontslag bedenktijd

U kunt met de werknemer een vaststellingsovereenkomst of een beƫindigingsovereenkomst opstellen. Hierin worden zaken besproken als de ontslagvergoeding, datum beƫindiging en concurrentiebeding. 24Legal helpt u met het opstellen van deze overeenkomt. Daarna heeft de werknemer twee weken bedenktijd. Deze kan er dus nog op terugkomen. De kosten juridisch advies worden zo laag mogelijk gehouden. Ontslag brengt toch al genoeg kosten met zich mee. Naast juridisch advies heeft u met het helpdeskabonnement ook nog eens toegang tot meer dan 100 standaard contracten. Zo stelt u eenvoudig uw eigen contract op zonder extra kosten te maken.

Kom in contact met 24Legal

Benieuwd hoe de bedrijfsjuristen van 24Legal u kunnen helpen? Neem gemakkelijk contact met ons op via onderstaande knop of bekijk alle contactmogelijkheden via onderstaande rode knop.

Neem contact met ons op

Neem contact op!
close slider

    Open WhatsApp
    Neem contact met ons op via WhatsApp.