Neem contact op!

Persoonsgegevens bescherming

Privacy is een steeds gevoeliger onderwerp aan het worden. Vroeger mochten gegevens over klanten gewoon worden opgeslagen. Tegenwoordig is dit gebonden aan regels en wetten. Sinds 2001 kennen we de Wet Bescherming Persoonsgegevens. U mag bepaalde gegevens alleen opslaan met toestemming van de burger of de klant. Nog belangrijk is de manier waarop deze bewaard worden. U bent zelf verantwoordelijk voor een veilige opslag. Hierbij moet u gebruik maken van de juiste technische maatregelen. Binnen de organisatie moet hier aandacht aan besteed worden. 24Legal helpt bij het duidelijk maken van deze wetgeving.

Persoonsgegevens bescherming voor de burger

Sinds 2016 is er een extra toevoeging op de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Zo moet u het direct melden wanneer er een ernstig datalek is ontstaan. Persoonlijke gegevens kunnen immers op straat komen te liggen. Hoe u de beveiliging persoonsgegevens optimaliseert is een belangrijke zaak. U moet aan kunnen tonen dat u alles in het werk heeft gesteld om zorgvuldig met de gegevens om te gaan. Wilt u hierover sparren, dan is 24Legal uw sparringspartner. Zo kunt u gebruik maken van de juridische kennis en ervaring van 24Legal.

Persoonsgegevens bescherming maatregelen

Heeft u al de juiste maatregelen getroffen om de bescherming persoonsgegevens volgens de wet op te volgen? U mag bijvoorbeeld nooit meer gegevens vragen dan noodzakelijk. Koopt een klant iets in uw webshop dan doet geloofsovertuiging er niet toe. U moet de toegang tot alle gegevens beperken. Alleen bevoegde medewerkers mag u toegang verlenen. 24Legal kan u een geheimhoudingsverklaring voor medewerkers aanbieden. Zo weet u zeker dat ook uw personeel veilig met alle persoonsgegevens omgaat. Bij 24Legal maakt u gebruik van de contractendatabase. U heeft toegang tot meer dan 100 standaard contracten.

Kom in contact met 24Legal

Benieuwd hoe de bedrijfsjuristen van 24Legal u kunnen helpen? Neem gemakkelijk contact met ons op via onderstaande knop of bekijk alle contactmogelijkheden via onderstaande rode knop.

Neem contact met ons op

Neem contact op!
close slider

    Open WhatsApp
    Neem contact met ons op via WhatsApp.