Neem contact op!

Intentieverklaring

Het maken en beoordelen van een intentieverklaring, LOI of termsheet is van groot belang. Het is een document om goed bij stil te staan. U denkt er immers aan om een ander, een onbekende of misschien wel een bekende, familielid deel te laten deelnemen in uw bedrijf. Hij of zij beschikt over kennis of kapitaal terwijl u dat juist nodig heeft om door te groeien. We noemen dit participatie of participatieovereenkomst.

 

Soorten participatieovereenkomsten

Vaak wordt deze voorafgegaan door een letter of intent of een termsheet van waaruit later een meer specifieke aandeelhouders of participatieovereenkomst voortvloeit. In dit stuk worden bondig de vervolgstappen van een traject tot participatie/investeren afgesproken. De letter of intent of intentieovereenkomst, afgekort: LOI is een meer uitgeschreven document. De termsheet is meer een korter overzicht van de hoofdonderdelen en afspraken. Indien goed verwoord en opgeschreven kan dit een goede eerste stap zijn in het traject naar het geven van een belang in uw bedrijf of onderneming.

 

Verkopen van een aandelenbelang

Indien u overweegt een aandelenbelang aan een derde partij te verkopen of te ruilen tegen diens kapitaalinjectie, kan dit op twee manieren:

1. Door middel van verkoop van een gedeelte van uw aandelen of b/door het uitgeven van nieuwe aandelen in uw vennootschap. In het eerste geval verkoopt u als founder /aandeelhouder aandelen aan de koper. De verkoopopbrengst komt u als verkoper toe.

2. In het tweede geval geeft de vennootschap, waarvan u founder aandeelhouder bent, nieuwe aandelen uit en komt de opbrengst/investering terecht in uw bedrijf dat daarmee meer financiële middelen heeft.

 

Kom in contact met 24Legal

24Legal kan bij uitstek helpen met het maken en beoordelen van de eerste stap in dit proces namelijk met de intentieverklaring, LOI of termsheet. Het is onze core business en hebben hier veel relevante ervaring mee. Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, op deze pagina treft u de verschillende contactmogelijkheden. Sneller in contact komen met ons? Dat kan via onderstaande knop, we staan u graag te woord.

Neem contact met ons op

Neem contact op!
close slider

    Open WhatsApp
    Neem contact met ons op via WhatsApp.